пятница, 17 апреля 2015 г.

Айстри

Чари нагадують сяючі зірки квітів, названих одним із французьких ботаніків айстрами, чарує не тільки любителів квітучих запашних рослин, а й тих, хто не зараховує себе до їх прихильників. Чарівні пухнасті айстри володіють неповторним злегка гіркуватим ароматом, що привертає особливою вишуканістю і ваблячою пряністю. Приголомшливий вiп букет, пустотлива іграшка або корзина, наповнена пухнастими айстрами - відмінний подарунок, здатний будній день перетворити на феєричне свято, наповнити радістю і захопленням.

Стародавні римляни айстрами називали зірки. Променисті суцвіття чудесних квітів обширної колоритної палітри, немов, змагаються з принадністю небесних світил, прагнучи затьмарити неземне сяйво земною красою. Пишні ароматні кошички жовтих айстр, що символізують родючу осінь, нагадують найближчу для людства зірку, промені якої служать джерелом тепла і натхнення.

Розкішні квіткові букети з казкових айстр, допоможуть виразити таємні почуття, боязку любов, нашіптують солодкі мрії. Поєднують своєрідний шик і елегантність квіти символізують ніжність і теплу чуттєвість. Айстри, чия природна принадність набирає повну силу в осінні дні, дарують людям останні фарби літа, що минає.

Чудова легенда про айстри 
Ще древні народи помічали, що айстри схожі на променисті нічні зірки, що підтверджують старовинні оповіді і красиві легенди. Не багато хто з тих, хто підносить своїм коханим і дорогим людям чудові букети або корзини з квітів, що нагадують далекі зірки, знають ці красиві перекази.

До наших сучасників дійшла одна з прекрасних легенд індіанського племені онеіда, що входить в союз ірокезів. Молодий мисливець, який прагне завоювати любов неприступної красуні, поклявся перед племенем покласти до ніг примхливої ​​дівиці небесну зірку. Люди висміяли мисливця, але вирішили подивитися, як юнак буде виконувати свою нереальну обіцянку. Увечері, коли запалилися загадковим світлом нічні світила, вони зібралися в місці, обраному мисливцем для демонстрації його вміння стріляти по зірках.

Влучним пострілом юнак вразив намічену ціль, але незадоволені його діями боги вирішили покарати людей за зухвалість. замахнувшись на небесні світила, люди могли порушити цілісність неба і навіть збити місяць, який висвітлює подорожнім дорогу. На непокірне плем'я був наслано жахливий ураган, змінного розташування океану, що знищив житла індійців. Після того як лютувати природне явище заспокоїлося, люди не знайшли головного винуватця їх нещасть. Замість нього виросла невелика срібляста квітка, названа індіанцями падаючою зіркою.

В Європу насіння променистих квітів були прислані одним з мандрівних проповідників в XVII столітті. Закритий від сторонніх відвідувань Китай строго зберігав доти свої таємниці і квіти, що ростуть на його багатостраждальній землі. Перші в Європі чарівні айстри були вирощені у французькому ботанічному саду.             Схожі на великі маргаритки айстри відразу сподобалися любителям квіткового царства. Їх стали активно використовувати в складанні букетів, з їх допомогою виконували оформлення квітами палаців знаті і королівських резиденцій. З тих пір було виведено багато тисяч сортів цих квітів, що вражають достатком відтінків, різноманітністю і габаритами суцвіть. Найбільша астра в діаметрі може досягати 17 сантиметрів, а стебло декількох сортів перевищує зріст людини.


Дивовижні айстри в букетах

Достаток колоритних варіантів чарівних розкішних квітів надає авторам флористичних композицій величезні простори для реалізації різноманітних ідей. Кілька розкішних суцвіть здатне скромній композиції надати презентабельний вигляд. Великі красиві квіти чудово виглядають в букетах, зібраних з айстр різних сортів або різних колоритів. Кучеряві, променеві, черепаті, кулясті, вінцеві або напівсферичні айстри чудесно гармоніюють з більшістю представників квіткового царства. З них збирають найкрасивіші весільні букети, подарункові ароматні компліменти для людей всіх вікових категорій.

Купувати букети з айстр однорічних сортів флористи рекомендують з повністю розкритими суцвіттями, так як їм не властиво розкриватися після зрізки у воді. Перед тим, як розташувати астру у вазі, потрібно злегка підрізати стебло і видалити невеликі листочки, які могли б опинитися у воді. Дотримання цих порад допоможе продовжити зрізаним астрамжиття, а їх щасливим власникам подарує можливість подовше насолоджуватися чарівною принадністю розкішних рослин.




Комментариев нет:

Отправить комментарий